- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Verrukkelijke pittige risotto met knoflook garnalen en spaanse peper op tafel.
- Verwarm olie in een pan. Bak sjalotsnippers, Spaanse peper en knoflook glazig in de pan.
- Voeg kurkuma toe en bak deze al roerend mee gedurende 1 minuut tot het gaat geuren.
- Voeg garnalen toe en bak ze al omscheppend mee tot ze gaan kleuren. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout.
- Haal de garnalen uit de pan en zet apart. Voeg nu de rijst toe en bak al omscheppend tot alle korrels glanzen en iets van de olie hebben gekregen.
- Voeg witte wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst sudderen tot de wijn helemaal is verdwenen.
- Voeg beetje bij beetje warme bouillon toe, steeds als de vorige hoeveelheid is opgenomen door de rijst. Blijf regelmatig roeren.
- Na ongeveer 20 minuten is de risotto klaar. Mocht de rijst te droog worden, voeg dan meer bouillon toe. De risotto moet vochtig blijven.
- Voeg als de risotto gaar is de garnalen en fijngesneden peterselie toe.
- Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.