- 50 g Bamboe scheuten
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Knapperige lenterolletjes op tafel.
- Snijd de wortel en bosui in stukken van 5 cm en daarna in luciferdunne reepjes. Snijd ook de shiitakes en bamboeschuiten in dunne reepjes.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak wortel, bosui, shiitakes, bamboe en taugé 1-2 minuten. Schep de vissaus en sojasaus erdoor en warm nog 2 minuten door tot het vocht verdampt is.
- Spreid de loempiavellen uit op het werkvlak. Schep onderaan op elk velletje een reep groenten. Vouw de zijkanten 2 cm over de vulling en rol de velletjes op tot rolletjes.
- Verwarm de frituurolie in een frituurpan tot 175 °C. Frituur de lenterolletjes met 4 tegelijk in 4 minuten knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Leg de slabladeren op borden en leg de lenterolletjes erop. Garneer met basilicumblaadjes. Zet op elk bordje een glaasje met chilisaus.