Bladerdeegtaartjes met ei en spek

Bladerdeegtaartjes met ei en spek

Smulweb imageSmulweb

Originele borrelhapjes zijn deze heerlijke bladerdeegtaartjes met ei en spek. Flinke plakken spek in ovengebakken bladerdeegbakjes, bestrooid met geraspte kaas. Een half zacht ei en wat verse bieslook voor de finishing touch.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bladerdeegtaartjes met ei en spek op tafel.

  1. Vet de bakvorm in met boter of bakspray. Bekleed ieder vormpje met één plakje bladerdeeg. Leg het spek hier overheen en bak gedurende 10 minuten op 180°C.
  2. Splits de eieren en houd de dooiers heel. Meng het eiwit met de geraspte kaas en breng op smaak met gemalen peper (extra zout is niet nodig vanwege het zout in het spek).
  3. Haal de bakvorm uit de oven en giet hier het eiwitmengsel in. Verdeel de dooiers over de muffinvormpjes en zet de bakvorm nogmaals 10 minuten in de oven.
  4. Wanneer het eiwit gestold is en het bladerdeeg goudbruin is, zijn de hapjes klaar. Haal ze uit hun vormpjes en garneer met wat verse bieslook of tuinkers. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Vlees Speklap