Speltbrood recepten
Zelf Speltbrood gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Speltbrood recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 16 Speltbrood
- 4 Scharreleieren M
- 250 g Mayonaise
- 0.5 Citroen
- 200 g yoghurt griekse stijl naturel
- 2 Avocado
- 200 g Kipfilet
- 400 g Zuivelspread naturel light
- 20 g Jumbo Tuinkers
- 1 el Bieslook
- 6 g Rozemarijn gedroogd
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Sandwichtaart met avocado kipfilet en ei op tafel.
- Kook de eieren in 7 minuten hard.
- Bekleed de springvorm met vershoudfolie en laat deze over de rand hangen.
- Meng de mayonaise met de yoghurt.
- Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
- Snijd de avocado's in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
- Leg een laag brood op de bodem van de vorm en snijd eventueel de korst van het brood.
- Besmeer deze laag met 2 volle eetlepels van de yoghurtmayonaise.
- Beleg met 1/3 van de kipfilet, 1/3 van het ei en 1/3 van de avocado. Bestrooi met peper naar smaak. Maak zo nog 2 broodlagen.
- Dek de taart af met een laatste laag brood en druk iets aan. Laat de taart opstijven in de koelkast.
- Roer in een kom de overige yoghurtmayonaise en zuivelspread tot een gladde crème.
- Verwijder de rand van de springvorm en besmeer de taart rondom met de crème.
- Garneer de taart met takjes rozemarijn.