Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Sandwichtaart met avocado kipfilet en ei

Sandwichtaart met avocado kipfilet en ei

smulweb badge smulweb

Een sandwichtaart met avocado, kipfilet en een gekookt eitje. Een uniek gerecht om te serveren aan je gasten. Belegd met yoghurtmayonaise en zuivelspread voor de finishing touch.

15 min bereiden lunch/brunch gerecht 12 personen

(0)

Ingrediënten

  • 16 Speltbrood
  • 4 Scharreleieren M
  • 250 g Mayonaise
  • 0.5 Citroen
  • 200 g yoghurt griekse stijl naturel
  • 2 Avocado
  • 200 g Kipfilet
  • 400 g Zuivelspread naturel light
  • 20 g Jumbo Tuinkers
  • 1 el Bieslook
  • 6 g Rozemarijn gedroogd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Sandwichtaart met avocado kipfilet en ei op tafel.

  1. Kook de eieren in 7 minuten hard.
  2. Bekleed de springvorm met vershoudfolie en laat deze over de rand hangen.
  3. Meng de mayonaise met de yoghurt.
  4. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
  5. Snijd de avocado's in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
  6. Leg een laag brood op de bodem van de vorm en snijd eventueel de korst van het brood.
  7. Besmeer deze laag met 2 volle eetlepels van de yoghurtmayonaise.
  8. Beleg met 1/3 van de kipfilet, 1/3 van het ei en 1/3 van de avocado. Bestrooi met peper naar smaak. Maak zo nog 2 broodlagen.
  9. Dek de taart af met een laatste laag brood en druk iets aan. Laat de taart opstijven in de koelkast.
  10. Roer in een kom de overige yoghurtmayonaise en zuivelspread tot een gladde crème.
  11. Verwijder de rand van de springvorm en besmeer de taart rondom met de crème.
  12. Garneer de taart met takjes rozemarijn.