Frisse venkelsoep met een scheutje pernod

Frisse venkelsoep met een scheutje pernod

Smulweb imageSmulweb

Fris, aromatisch en een tikje zoet, deze venkelsoep moet je geproefd hebben. Met de kruidige smaak van steranijs en de anijsachtige likeur pernod, is dit een verrassend licht soepje. Serveer de soep lekker koel en garneer met venkelgroen.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Pernod

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Frisse venkelsoep met een scheutje pernod op tafel.

  1. Verhit de olie en stoof de fijngesneden venkel, knoflook en sjalot zacht.
  2. Giet er bouillon en Pernod bij.
  3. Kruid met steranijs, peper en zout en laat nog 15 minuten verder koken.
  4. Haal van het vuur en voeg room toe. Verwijder de steranijs en mix zeer fijn.
  5. Laat afkoelen in de koelkast.
  6. Serveer koel en garneer met het venkelgroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep