Heerlijke gekruide soep van geroosterde tomaten courgette en knoflook

Heerlijke gekruide soep van geroosterde tomaten courgette en knoflook

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke gekruide soep van geroosterde tomaten, courgette en knoflook is een smaakexplosie. Na het roosteren van de groenten in de oven, pureer je ze en voeg je de bouillon, Provençaalse kruiden en laurierblad toe. Na 10 minuten zachtjes koken, voeg je nog een scheutje balsamicoazijn en honing toe en smullen maar!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Pruim Tros Tomaat
  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Heerlijke gekruide soep van geroosterde tomaten courgette en knoflook op tafel.

  1. Pel en halveer de ui. Was en halveer de tomaten. Was de courgette. Verwijder de uiteinden, snij de courgette in grove stukken. Haal de buitenste schillen van de bol knoflook af, maar zorg ervoor dat de bol intact blijft. Snijd het topje van de bol af waardoor de teentjes iets bloot komen te liggen.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte) of 200 graden hetelucht. Leg alle groenten + de hele bol knoflook op de bakplaat. Zorg dat alles met een beetje olijfolie is bedekt.
  3. Rooster de groenten plm. 15 -20 minuten tot de groenten een goudbruin randje hebben gekregen. Verwijder de schillen van de tomaten. Pers de knoflook uit de tenen. Doe alle groenten+ knoflook in een pan. Voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook samen met de Provencaalse kruiden en het laurierblad. Laat de soep plm. 10 minuten zachtjes koken.
  4. Verwijder het laurierblad. Pureer de soep met de staafmixer. Maak op smaak met peper, zout, scheutje balsamicoazijn en honing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Kruiden Courgette