- 125 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rundergoulash op tafel.
- Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 minuten.
- Schep het vlees, bij voorkeur in 2 delen, erdoor en bak 4-5 minuten mee tot het net mooi kleurt. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten.
- Schep de tomatenpuree, het paprikapoeder, het karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 minuten totdat de bloem volledig is opgenomen.
- Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein. Vul het blik met warm water en voeg het bouillontablet en laurierblad toe.
- Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.
- Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.