Rundergoulash

Rundergoulash

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige Rundergoulash is perfect van smaak. Bak het vlees met ui, knoflook en paprika, voeg tomatenpuree, paprikapoeder, karwijzaad en bloem toe, vul met gepelde tomaten uit blik, water, bouillontablet en laurierblad. Stoof afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met zure room en brood.

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rundergoulash op tafel.

  1. Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 minuten.
  2. Schep het vlees, bij voorkeur in 2 delen, erdoor en bak 4-5 minuten mee tot het net mooi kleurt. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten.
  3. Schep de tomatenpuree, het paprikapoeder, het karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 minuten totdat de bloem volledig is opgenomen.
  4. Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein. Vul het blik met warm water en voeg het bouillontablet en laurierblad toe.
  5. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.
  6. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Stoofpotje