Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijk luchtige vanille souffle op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak deel 1: Breng de melk, de suiker en de opengesneden vanille aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het stokje 5 minuten trekken.
- Maak deel 2: Klop de eidooiers en de suiker tot een luchtige massa. Spatel de gezeefde bloem erbij tot een glad geheel.
- Vermeng deel 1 en deel 2 met elkaar en kook tot er een dikke pap ontstaat. Laat deze afkoelen tot 30 graden.
- Maak tot slot deel 3: Klop de eiwitten stijf en voeg hier langzaam de suiker aan toe.
- Vet een soufflévorm in met boter en bestrooi deze met suiker. Voeg in twee delen de eiwitten bij de pap en spuit deze in de vorm. Maak de randjes schoon en zet de vorm 4 minuten in een oven van 220 graden.
- Draai daarna de temperatuur terug naar 180 graden en laat de soufflé nog 6 minuten garen. Haal de soufflé uit de oven, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.