Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Verrukkelijke pittige gemarineerde kip beetje surinaams op tafel.
- Marineer het vlees minimaal 4 uur van tevoren, maar liever een hele nacht. Zet de kip in de koelkast en schep af en toe om.
- Hak voor de marinade de ui en de knoflook fijn (dit kan ook in het bakje van je staafmixer). Leg de kip in een platte ovenschaal. Meng het gehakte uimengsel, halve verkruimelde kippenbouillontablet, peper, sojasaus en ketjap door elkaar en giet dit over de kip. Smeer de kip heel goed in met de marinade met je handen. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met het gehakte uimengsel. Dek de schaal af en zet het in de koelkast.
- Een uur voordat je gaat eten haal je de kip uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de ovenschaal (mag niet meer zo koud zijn, anders kan de schaal breken) met de kip in het midden van de oven en bak de kip zeker 45-50 minuten.
- Als de kip goed bruin wordt, prik dan even in de kip. Je voelt dan direct of de kip gaar is. De oventijd is afhankelijk van je oven en van de dikte van de kipstukken.