Blauwe bessentaart

Blauwe bessentaart

Smulweb imageSmulweb

Een rommelige taart met blauwe bessenjam en een amandel-kwarkmengsel als bodem. De taartbodem van bladerdeeg is gaar en lichtbruin gebakken. Nog even 15-20 minuten in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Blauwe bessentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een pan blauwe bessen met sinaasappelsap en geleisuiker. Breng alles al roerend aan de kook en laat 4 minuten flink doorkoken. Laat de jam afkoelen.
  2. Bekleed de taartvorm met plakjes bladerdeeg. Druk de naden dicht en vorm de rand wat rommelig net iets boven de vorm uit. Bedek de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en verdeel de steunvulling erover.
  3. Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak de taartbodem in 15-20 minuten gaar en lichtbruin. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem in nog 5 minuten goudbruin.
  4. Maak intussen in een diep bord amandelspijs los met een vork en meng vanillekwark erdoor.
  5. Neem de taartbodem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Verwijder de vorm en laat de bodem verder afkoelen.
  6. Zet de taartbodem op een schaal en strijk het amandel-kwarkmengsel erover uit. Verdeel hierover de blauwe-bessenjam.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart