Kransekake

Kransekake

Smulweb imageSmulweb

Bouw een spectaculaire kransekake met gemalen amandelen en poedersuiker. Rijg meerdere ringen op elkaar en versier deze met rode besjes of een gele versiering. Bak ze goud en knapperig in de oven.

45 min bereiden

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kransekake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C of stand 6.1. Zeef de poedersuiker en het aardappelmeel in de kom met de gemalen amandelen.
  2. Klop de eiwitten stijf en vermeng ze met de overige ingrediënten.
  3. Kneed alles door elkaar tot een zacht, maar stevig deeg.
  4. Vorm van dit deeg een rol van 2 cm dikte op een werkblad dat met poedersuiker is bestoven.
  5. Snijd de rol in stukken van achtereenvolgens 12,5 cm, 15 cm, 17,5 cm, en steeds 2,5 cm meer. Maak ca. 12 stukken.
  6. Maak ringen van de stukken en leg ze op een ingevette bakplaat met genoeg tussenruimte om te kunnen rijzen.
  7. Bak de ringen 8-10 minuten in de oven tot ze goudkleurig en knapperig zijn.
  8. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
  9. Het glazuur: Zeef het poedersuiker in een kom, voeg het eiwit toe en roer het glad. Voeg meer gezeefd poedersuiker toe als het te slap is om er mooie figuurtjes van te spuiten. Versier iedere ring met een schulprandje en plaats alle ringen (de grootste onderaan) op elkaar.
  10. Voor Kerstmis versierde ik de Kransekake met rode besjes (namaak) hier en daar verspreid tussen de ringen en met een rood nepappeltje bovenop. Voor Pasen is het leuk om er een gele versiering voor te gebruiken.
eet smakelijk