- 1100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Zoete aardappel-paprikasoep op tafel.
- Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui samen met de knoflook goudbruin.
- Was de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes.
- Doe de zoete aardappel samen met de paprika en ongeveer 1100 ml water in de pan. Zorg dat alle groenten goed onder water staan. Laat het op hoog vuur staan tot het water gaat koken, daarna laat je het 15 minuten koken. Prik na die tijd in de zoete aardappels om te controleren of ze zacht zijn.
- Haal ongeveer 200 ml water uit de pan om de soep dikker te maken.
- Voeg de kokosmelk, bouillonblokjes en chilipoeder toe en roer goed door elkaar. Pureer alles met een staafmixer.
- Garneer elk kommetje soep met ¼ rode paprika (gesneden in blokjes), fijngehakte bosui, een klein handje koriander en een snufje chilipoeder.