Melitzanes yemistes (grieks gevulde aubergines)

Melitzanes yemistes (grieks gevulde aubergines)

Smulweb imageSmulweb

Proef de Griekse ovenschotel Melitzanes yemistes, rijke smaken zoals feta, kaneel, paprika en gehakt vullen de uitgelepelde aubergines. Ongeveer 30 minuten in de oven zorgt voor een perfect goudbruin korstje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 1 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Melitzanes yemistes (grieks gevulde aubergines) op tafel.

  1. Snijd de aubergines doormidden en hol ze uit. Kook ze in water met zout gedurende ongeveer 10 minuten en laat ze daarna uitlekken.
  2. Bak het gehakt rul en voeg eerst de gehakte knoflook en fijngesneden uien toe, gevolgd door tomaat en paprika.
  3. Voeg de oregano, kaneel, komijn, chili, peper/zout en de tomatenpuree toe. Laat dit ongeveer 10 minuten lekker sudderen.
  4. Vul de aubergines met het mengsel en verdeel er de verkruimelde feta overheen. Giet er een beetje olijfolie overheen.
  5. Zet het geheel gedurende ongeveer 30 minuten in een oven op 180 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks