Spaanse empanadas met gehaktvulling en yoghurtsausje

Spaanse empanadas met gehaktvulling en yoghurtsausje

Smulweb imageSmulweb

Deze Spaanse empanadas met gehaktvulling en yoghurtsausje zijn heerlijk. Puntpaprika, ui, knoflook, koriander, limoen, komijnzaadjes, tomatenpuree en gehakt vormen de smaakvolle vulling. Het deeg maak je zelf en dan 20 à 25 minuten in de oven zetten. De yoghurtsaus met limoensap en korianderblaadjes maken dit gerecht helemaal af.

60 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Spaanse empanadas met gehaktvulling en yoghurtsausje op tafel.

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snijd in blokjes van 1/2 cm. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn. Pers de limoen (je hebt 1 eetl. sap nodig).
  2. Wrijf de koude boter met de vingers door de bloem. Voeg een snuifje zout en het bakpoeder toe. Doe er een beetje koud water bij en kneed snel tot een glad deeg. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui, het rode pepertje, het knoflook en de komijnzaadjes glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Doe er de tomatenpuree, de paprikablokjes en de koriandersteeltjes bij en meng goed. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Rol op een met bloem bestrooid werkvlak elk bolletje deeg uit tot 1/2 cm dik.
  6. Verdeel 1 eetl. vulling over de helft van elk uitgerold bolletje deeg. Vouw dicht tot halvemaantjes. Duw de randen goed aan met een vork.
  7. Klop het ei los. Schik de empanada's naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte ei.
  8. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  9. Meng ondertussen de natuuryoghurt met het limoensap en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de korianderblaadjes.
eet smakelijk