Zomerstamp met chorizo en zoete aardappel

Zomerstamp met chorizo en zoete aardappel

Smulweb imageSmulweb

Deze zomerstamp met chorizo en zoete aardappel is verrassend heerlijk. Gecombineerd met zongedroogde tomaatjes, rucola en paprika, en aangevuld met nog meer frisheid door de kleine trostomaatjes. Maak het af met grove stukken chorizo en een scheutje olijfolie

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zomerstamp met chorizo en zoete aardappel op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met wat zout in 10-15 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de helft van de chorizoworst in stukjes. Voeg dit samen met de rucola en paprika toe aan de aardappels. Houd een paar blaadjes rucola apart.
  3. Snijd de andere helft van de chorizoworst in wat grotere blokken en verwarm deze ongeveer 3 minuten in een platte pan op laag vuur.
  4. Schep de stamppot op borden en leg hierop de chorizoblokken en een paar blaadjes rucola. Druppel er tot slot wat olijfolie overheen.
  5. TIP! Voor nog meer frisheid serveer je er kleine trostomaatjes bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen