Kipfilet met spinazie en mozzarella in tomatensaus

Kipfilet met spinazie en mozzarella in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Kipfilet met spinazie en mozzarella in tomatensaus. Platte kipfilets door de bloem halen, bakken goudbruin in boter en olie en beleggen met spinazie en mozzarella. Serveer met tomatensaus en laat 15 minuten sudderen. Een klassiek kipgerecht om van te smullen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipfilet met spinazie en mozzarella in tomatensaus op tafel.

  1. Bereid de spinazie in een pan met 2 eetlepels boter tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Doe de bloem in een bord, sla de kipfilet plat tot ze ongeveer 2 cm dik is, kruid met peper en zout en haal door de bloem.
  3. Smelt de overige boter en olie in een grote koekenpan en bak de kip aan beide zijden goudbruin.
  4. Leg op iedere kipfilet 1-2 eetlepels spinazie en een plak mozzarella.
  5. Schenk voorzichtig de tomatensaus in de pan rondom de kip maar zorg dat je niet over het vlees giet.
  6. Laat nog ca. 15 minuten zonder deksel sudderen, tot de mozzarella gesmolten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Kaas Sauzen Spinazie