Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Perfecte biefstuk met pittige jus op tafel.
- Leg een half uur voor bereiden je vlees uit de koelkast. Verwarm ook de oven voor op 40 graden.
- Smelt 100 gram boter op laag vuur in een kookpan. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep door met een spatel. Voeg de rest van de boter toe aan een koekenpan en laat het bruisen.
- Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Schroei de biefstuk heel snel aan beide zijden dicht in de koekenpan. Zet het vuur iets lager en bak al roerend, kerend en draaiend 3 minuten per kant.
- Zet 2 diepe borden in de oven om op te warmen.
- Haal de biefstuk met een tang uit de pan en vouw in 2 lagen folie.
- Schraap met de spatel alles los uit de koekenpan en giet de jus in de kookpan. Roer stevig door en breng even aan de kook. Het moet een dikke jus zijn. Voeg ijskoude blokjes boter toe of wat aardappelzetmeel als het te dun is.
- Haal de borden uit de oven en giet wat jus in elk bord. Serveer de rest apart in kommen of alles in een grote schaal. Serveer met brood om te dippen in de jus.