18 minute wok teriyaki

18 minute wok teriyaki

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke roerbakschotel met groenten, speklapjes en garnalen staat in 18 minuten op tafel! De komkommerzuur met azijn en suiker geeft het gerecht extra frisheid. Serveer met noedels en gebruik de kaasschaaf voor prachtige plakken. Eet smakelijk!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke 18 minute wok teriyaki op tafel.

  1. Meng azijn met suiker. Snijd komkommer in reepjes met een kaasschaaf en meng met de azijn. Zet weg voor 2 minuten.
  2. Blancheer de groenten voor 3 minuten. Spoel ze ijskoud af en laat uitlekken voor 4 minuten.
  3. Verwarm olie in de wok. Snijd speklap in hapklare stukjes, wok ze tot ze licht krokant en gaar zijn voor 4 minuten.
  4. Voeg knoflookpasta toe en roer om. Voeg dan saus, kruiden en groenten toe en roerbak alles goed door voor 3 minuten. Voeg de noodles toe en roer goed los en warm op voor 3 minuten. Voeg tenslotte de garnalen toe en warm door voor 2 minuten.
  5. Serveer het gerecht in kommen met een pluk uitgelekte komkommer erbovenop en voeg de stokjes toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Vlees Pasta Kruiden Noedels Speklap