Rabarbercake

Rabarbercake

Smulweb imageSmulweb

Deze rabarbercake is het perfecte recept om van dit seizoensfruit te genieten! Gemaakt met verse rabarberstengels en een vleugje sinaasappelzest, heerlijk smeuïg door de ricotta en met een knapperige bovenkant van amandelschilfers. Smul ervan!

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rabarbercake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Mix de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg de ricotta toe.
  3. Mix er de eieren een voor een onder tot u een glad mengsel hebt.
  4. Zeef de bloem boven het deeg en roer alles goed onder elkaar.
  5. Snij verse rabarber in kleine stukken (laat diepgevroren rabarber volledig ontdooien en dep droog). Rasp de sinaasappelschil (niet het wit) tot u 1 eetlepel zeste hebt. Meng er de rabarber en de sinaasappelzeste onder.
  6. Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Maak met een mes in de lengte een inkeping in het midden van de cake. Bestrooi de cake met de amandelschilfers.
  7. Zet de cake 1 uur in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
  8. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi met de bloemsuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake