Scholfilet met een mediterraans tintje

Scholfilet met een mediterraans tintje

Smulweb imageSmulweb

Scholfilet met een mediterrane touch. Eerst door een mix van bloem en Italiaanse kruiden gehaald. Daarna kort aangebakken in olijfolie en tenslotte omgeven door een mengsel van tomaten, kappertjes, groene olijven en knoflook. In de oven de smaken heerlijk met elkaar laten wedijveren.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Scholfilet met een mediterraans tintje op tafel.

  1. Strooi naar believen peper en zout over de vis en wentel hem door de bloem, waar de Italiaanse kruiden doorheen gemengd zijn.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de filets om en om snel aan.
  3. Schep ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 graden.
  4. Bak in dezelfde pan de tomatenblokjes, knoflook, olijven en de kappertjes op een hoog vuur ongeveer 3 tot 5 minuten. Schep alles goed door elkaar.
  5. Schep op elke scholfilet een paar schepjes van deze massa. Je kunt het direct serveren of nog even in de oven warm houden. (Oven kan dan uit of op warmhoudfunctie).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken