Vlaamse pot-au-feu

Vlaamse pot-au-feu

Smulweb imageSmulweb

Een oer-Vlaams stoofgerecht dat steeds weer een heerlijke verrassing is. Heel eenvoudig te maken en een verrukkelijke combinatie van smaken. Voor de echte vleesliefhebbers.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Spruitjes uit de diepvries
  • 330 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vlaamse pot-au-feu op tafel.

  1. Snij de wortelen in stukken.
  2. Breng het abdijbier tot aan het kookpunt en voeg het stoofvlees toe. Kruid met de tijm, de laurier, peper en zout. Dek af en laat 1 u. 30 min. sudderen. Schep af en toe het schuim weg met een schuimspaan.
  3. Voeg de stukjes wortel, de diepgevroren schorseneren en de spruitjes toe. Laat nog 15 à 30 min. sudderen. Het vlees moet goed gaar zijn. Zet koel weg.
  4. Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur. Bind naar smaak met instantsausbinder. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
eet smakelijk