Pompoen in de oven

Pompoen in de oven

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke geroosterde pompoen uit de oven. Allereerst worden sjalotten fijn gesnipperd en worden de aardappelen en pompoen in blokjes gesneden. Vervolgens worden deze gekruid met peper, zout en wat komijn en besprenkeld met olijfolie. Na 40 minuten in de oven ontstaat een heerlijk gerecht met een volle smaak.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pompoen in de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
  4. Verwijder de schil, de pitjes en de draden van de pompoen en snijd ongeveer 500 g vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  5. Doe de blokjes aardappel en pompoen en de fijngesnipperde sjalotten in een ovenschaal en kruid met peper, zout en wat komijn. Besprenkel met olijfolie.
  6. Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de voorverwarmde oven en voeg na 15 minuten een bodempje water toe aan de groenten om te voorkomen dat ze aanbakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pompoen Pompoen uit de oven