Kabeljauw met bieslookpuree en romige venkel

Kabeljauw met bieslookpuree en romige venkel

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauw met bieslookpuree en romige venkel. Een heerlijk ovengerecht met gestampte aardappelen tot puree. De Kabeljauw filets worden gekruid tot perfectie, gepocheerd en klaargemaakt als het hoofdgerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 ml Pernod

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kabeljauw met bieslookpuree en romige venkel op tafel.

  1. Spoel de selderijstengels schoon en pel de ui. Snijd de ui in fijne snippers. Snijd de selderstengels eerst overlangs en daarna in gelijke stukjes van een halve centimeter breed. Snijd gerust ook een beetje loof fijn.
  2. Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur en stoof de uisnippers glazig. Voeg ook de stukjes selderij toe en roer. Zet het vuur zachter en laat de groenten niet kleuren. Snijd de venkel middendoor en spoel de groente. Verwijder eventueel het taaie hart en snijd de venkel in fijne stukken. Stoof ze mee met de andere groenten.
  3. Voeg de tijm, de laurier en de steranijs toe. Schenk een beetje anijslikeur in de pan (naar smaak). Laat de alcohol verdampen en schenk dan witte wijn in de pan. Roer en laat de helft van het kookvocht verdampen. Schenk de room bij de venkel, voeg zout en peper toe en zet het deksel gekanteld op de pan. Laat de bereiding 30 minuten pruttelen op een zacht vuur. Proef en breng de groenten op smaak met versgemalen peper en wat zout.
  4. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout. Giet de aardappelen af, laat het restje kookvocht verdampen en stamp ze tot puree. Voeg een klontje boter toe, een scheutje melk en de dooier van een ei. Proef en kruid de puree met wat zout.
  5. Verwarm de oven voor tot 180°C. Smeer de bodem van een ovenschaal in met een laagje boter. Kruid de stukken vis met peper en zout en leg ze (op de zijde waar het visvel zat) in de schaal. Druppel een beetje witte wijn over de filets en verdeel er kleine stukjes tijm over. Bedek de schotel met een vel aluminiumfolie. Pocheer de vis in zo'n 10 minuten op 180°C.
  6. Spoel de bieslook, snijd zo fijn mogelijk en roer ze (kort voor het serveren) door de warme aardappelbereiding. Verwijder de folie, schenk het pocheervocht van de visbereiding bij de venkelbereiding en roer. Verwijder de uitgekookte laurier, tijm en steranijs. Verdeel op elk bord een gepocheerd stuk vis en lepel er bieslookpuree en romige venkel langs. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Venkel