Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaise kip pompoen red curry op tafel.
- Slacht de pompoen door deze in blokjes te snijden, snijd de rode paprika in dunne reepjes, snijd de ui in 8 partjes, hak de knoflook en chili fijn en snijd de kip in mooie even grote stukjes.
- Verhit ruim olie in een wok/hapjespan op hoog vuur. Voeg wanneer de pan heet is de ui, knoflook en de curry paste toe en bak dit totdat de echte Thaise aroma's loskomen (2 à 3 minuten).
- Voeg de helft van de kokosmelk, de suiker en vissaus toe aan het ui mengsel dat op laag vuur staat en kook dit totdat er een olieachtige laag op de curry ontstaat (na ongeveer 3 à 4 minuten). Voeg vervolgens de kip en pompoen toe om het geheel rustig 10 minuten te laten koken.
- Voeg net voordat de kip en pompoen gaar zijn de rest van de kokosmelk en de paprika toe aan het gerecht en kook dit een minuut of 2 mee (paprika blijft knapperig).
- Haal de curry van het vuur, voeg het sap van de limoen toe en breng evt. verder op smaak met vissaus en suiker. Garneer met chili en lente-ui en wat blaadjes koriander en serveer direct.