Zoete aardappelsoep met creme fraiche

Zoete aardappelsoep met creme fraiche

Smulweb imageSmulweb

Een voedzame maaltijd voor op een koude avond, zoete aardappelsoep met een vleugje kaneel. Verplicht om de soep tot een glad geheel te mixen en een finishing touch door een lepel crème fraiche toe te voegen.

25 min bereiden

soep

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zoete aardappelsoep met creme fraiche op tafel.

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook.
  3. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de aardappels toe en bak ze vijf minuten mee.
  4. Voeg het kaneelstokje toe en blus alles af met de bouillon. Laat het geheel koken tot de aardappels gaar zijn.
  5. Haal het kaneelstokje eruit en pureer de soep tot een glad geheel met de staafmixer.
  6. Roer naar smaak crème fraîche door de soep na het opscheppen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep