Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste stroganoff-pannetje met gehaktballetjes maak je natuurlijk zelf! Geniet van sappige balletjes met paprika, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder saus. Heerlijk op smaak gebracht met bouillontablet en room. Serveer het gerecht met de overige peterselie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 0.2 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes op tafel.

  1. Doe de ingrediënten voor het gehakt (gebruik de helft van de peterselie) in een kom en voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Kneed het gehakt door elkaar en draai er circa 20 gehaktballetjes van.
  3. Verhit de hapjespan, voeg de gehaktballetjes toe (je hoeft geen boter of olie te gebruiken!) en bak ze rondom goudbruin.
  4. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord. Je hoeft ze nog niet helemaal gaar te bakken.
  5. Bak de paprika's, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur, totdat de groenten geslonken zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
  6. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 250 ml water en de room toe. Voeg eventueel worcestersaus en tabasco toe. Breng het vocht aan de kook en zet dan het vuur laag.
  7. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan.
  8. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn en het vocht iets is ingedikt.
  9. Blijft de saus te dun? Bind hem dan met aardappelzetmeel of maizena en water.
  10. Bestrooi de stroganoffsaus en gehaktballetjes vlak voor serveren met de overige peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees