Nacho ovenschotel met andijvie

Nacho ovenschotel met andijvie

Smulweb imageSmulweb

Deze Nacho ovenschotel met andijvie is een echte aanrader! Gehakt, champignons, rode paprika, tomaat, tortillachips, crème fraîche, en de o zo cruciale TexMex-kruidenmix. Het is smullen geblazen op de camping!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Nacho ovenschotel met andijvie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het gehakt met een half zakje tacokruiden van Texmex in een hoge pan (wok), en braad dit aan. Voeg daarbij de in plakjes gesneden champignons en 1 rode paprika in reepjes. Bak het gehakt rul en voeg eventueel zout naar smaak toe.
  3. Snijd de vleestomaat in stukjes en de jalapeñopepers wat kleiner. Voeg bij het gehaktmengsel en bak op laag vuur gedurende 3 minuten.
  4. Doe er 1 à 1,5 eetlepel tomatenpuree door en daarna de geraspte kaas en de fijngesneden andijvie. Meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste wat crème fraîche toe om het geheel romiger te maken. Meng ongeveer 100 g tortillachips door de schotel.
  5. Neem een ovenschaal en bedek met een laagje tortillachips. Verdeel het gehaktmengsel erover en dek weer af met een laagje tortillachips. Bestrooi met een laagje geraspte kaas en verwarm tien minuten in je voorverwarmde oven (of zolang dat de kaas is gesmolten).
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Mexicaans