Cubaanse kip (pollo cubano)

Cubaanse kip (pollo cubano)

Smulweb imageSmulweb

Deze Cubaanse kip (pollo cubano) maak je door de kip te marineren in een heerlijke marinade van o.a. sinaasappel en limoen. Laat de kip minimaal 2 uur marineren en serveer vervolgens met de uiensaus. Een smaakexplosie op je bord!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cubaanse kip (pollo cubano) op tafel.

  1. Maak eerst de marinade en hak hiervoor de knoflook en rode peper fijn, pers de sinaasappel en limoen uit en doe deze ingrediënten in een kom. Voeg oregano, komijn, peper en zout toe.
  2. Leg de kippenpoten in een platte ovenschaal en giet de marinade erover. Snijd de ui in ringen en verdeel deze over de kip.
  3. Dek de schaal af en laat dit minstens 2 uur maar liever nog een hele nacht marineren in de koelkast. Draai de kip af en toe om.
  4. Haal de kip een uur voordat je deze gaat bakken uit de koelkast om op temperatuur te komen. Haal deze uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  5. Verhit de braadboter in een grote braadpan en bak de kip aan beide kanten bruin (5 minuten). Voeg dan de marinade en de ui toe.
  6. Zet het vuur laag en laat de kip nog 25 minuten sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte