Heerlijke erwtensoep met tuinkruiden (slank)

Heerlijke erwtensoep met tuinkruiden (slank)

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke erwtensoep met tuinkruiden wordt het genieten zonder schuldgevoel. In de soep zitten onder andere wortel, prei, lavas, peterselie, selderij en knolselderij. Maak de soep af met de slagersrookworst en een flinke scheut Worcestersaus.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij
  • 10 g Lavas

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke erwtensoep met tuinkruiden (slank) op tafel.

  1. Zet 2,5 liter koud water op met 4 tuinkruiden bouillonblokjes en breng voorzichtig aan de kook. Voeg dan de gedroogde spliterwten toe.
  2. Snijd schouderkarbonades in blokjes en voeg toe.
  3. Maak een kruidenbouquet met een stukje keukentouw van de laurierblaadjes, de tijm takjes en 2 stengeltjes lavas (= maggiplant). Verstop er de kruidnageltjes in, bind bij elkaar en laat meekoken zodat het smaak kan afgeven.
  4. Was alle groente en de groene kruiden. Snijd wortel julienne, prei in halve ringen, knolselderij in kleine blokjes en snipper de ui. Snijd dan alle bladkruiden, peterselie, selderij, lavas, bieslook enz... fijn en bewaar in een bakje of vergiet.
  5. Als na ongeveer 2 uur de spliterwten gaar zijn het kruidenbouquet verwijderen. Breng nu weer aan de kook en voeg, al roerend, alle groente en kruiden toe. Laat alle groente 20 minuten garen.
  6. Gaar ondertussen de slagersrookworst in water van 80 graden (nooit laten koken).
  7. Proef de soep en breng hoog op smaak met peper en zout. Voeg als laatste voor iets meer pit een flinke scheut worchestersaus toe.
  8. Snijd de rookworst in dunne plakjes en voeg met sap en al toe aan de soep.
  9. Resultaat is een liter of 5 heerlijk stevige soep. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden