- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegratineerde ovenschotel macaroni (italiaans) op tafel.
- Maak alle groenten schoon en snijd in blokjes, champignons in plakjes, preistengeltjes in halve ringen.
- Doe olijfolie in de pan en rul gehakt. Voeg alle groenten toe en bak mee tot ze glazig en gaar zijn.
- Voeg gelijk laurierblaadje toe en alle kruiden en specerijen zodat het smaak kan afgeven, verwijder later het laurierblad. Voeg dan 150 ml water toe en de geconcentreerde tomatenpuree. Laat enkele minuten pruttelen.
- Kook ondertussen macaroni in 6 minuten tot bijna gaar in een pan met zout water en giet af.
- Proef gehakt-groente mengsel en breng desnoods hoger op smaak met peper en zout. Roer nu de macaroni erdoorheen.
- Neem een ovenschaaltje en vul deze tot de helft met het macaronimengsel. Strooi een laagje geraspte kaas erover. Vul vervolgens verder tot de rand met het macaronimengsel en strooi er een flinke laag geraspte kaas over.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en laat het schoteltje 7 minuten doorgaren totdat de mooie bovenlaag goudgeel gegratineerd is. Eet smakelijk!