Twixtaart

Twixtaart

Smulweb imageSmulweb

Zin in zoet? Probeer dit recept voor Twixtaart, een heerlijke combinatie van cheesecake, karamel en chocolade op een krokante bodem. Eenvoudig te maken en een traktatie voor de echte zoetekauwen.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Zure room
  • 397 g Gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Twixtaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in.
  2. Mix de boter en suiker in een kom, voeg daarna de vanillesuiker en het ei toe en mix tot een glad geheel. Voeg vervolgens de bloem, baking soda, bakpoeder en zout toe en mix alles goed door elkaar heen. Bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg ook dat de randen bedekt zijn.
  3. Doe de zure room en roomkaas in een kom en mix tot het luchtig is. Voeg daarna de maizena en de suiker toe en mix alles door elkaar heen. Giet het beslag over de net gemaakte cheesecake bodem heen en maak hem mooi glad. Zet nu de cheesecake 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat daarna afkoelen naar kamertemperatuur en zet dan in de koelkast.
  4. Haal het etiket van het blikje gecondenseerde melk af. Zet het blikje in een pan water en zorg dat het hele blikje is ondergedompeld. Laat het nu 3 uur zachtjes koken. Zorg dat het blikje het hele kookproces onder water staat. Haal het blikje na 3 uur uit het water. Giet de karamelsaus die is ontstaan over de cheesecake.
  5. Laat vervolgens de melkchocolade au-bain-marie smelten in een pannetje en giet je de chocolade over de karamelsaus. Laat de twixtaart afkoelen en zet hem daarna 4 uur in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Twix taart