Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tarte soleil op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de vulling: Mix alles in de keukenmachine door elkaar zodat het mengsel lekker dik wordt. Leng een beetje aan met olijfolie om het smeerbaar te maken.
- Leg een plak bladerdeeg op een vel bakpapier en besmeer met de vulling. Laat ongeveer een centimeter over aan de buitenrand.
- Besmeer het vrijgelaten deel met wat water en leg de tweede plak erop. Zet een klein glas in het midden van het deeg en snijd tot het glas: eerst in vieren, dan achten, dan zestien, dan 32. Draai alle kleine plakjes 2-3 keer zodat ze mooi getwist zijn.
- Bestrijk met eigeel en bestrooi met zaadjes.
- Zet 30-35 minuten in de oven.
- Maak de feta dip: Doe alle ingrediënten in een blender/keukenmachine en mix tot een luchtig geheel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de tarte soleil met de iets afgekoelde feta dip.