Tarte soleil

Tarte soleil

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Tarte Soleil is perfect voor bij de borrel. De twist van de bladerdeeg ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens heel lekker! De bijpassende Feta dip maakt het helemaal af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tarte soleil op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de vulling: Mix alles in de keukenmachine door elkaar zodat het mengsel lekker dik wordt. Leng een beetje aan met olijfolie om het smeerbaar te maken.
  3. Leg een plak bladerdeeg op een vel bakpapier en besmeer met de vulling. Laat ongeveer een centimeter over aan de buitenrand.
  4. Besmeer het vrijgelaten deel met wat water en leg de tweede plak erop. Zet een klein glas in het midden van het deeg en snijd tot het glas: eerst in vieren, dan achten, dan zestien, dan 32. Draai alle kleine plakjes 2-3 keer zodat ze mooi getwist zijn.
  5. Bestrijk met eigeel en bestrooi met zaadjes.
  6. Zet 30-35 minuten in de oven.
  7. Maak de feta dip: Doe alle ingrediënten in een blender/keukenmachine en mix tot een luchtig geheel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de tarte soleil met de iets afgekoelde feta dip.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden