Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Lekker aziatisch wokken met spruitjes pittig ketjapvlees en gele rijst op tafel.
- Roer de ingrediënten genoemd onder "Marinade" door elkaar. Meng de reepjes vlees met de marinade en laat dit minimaal 10 minuten intrekken. Laat het vlees goed uitlekken, bewaar de marinade.
- Kook de rijst in water met bouillontablet en koenjit volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Kook de spruitjes plm. 3 minuten in water met zout. Giet de spruitjes af en spoel ze af met koud water zodat ze niet verder garen.
- Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in de wok. Bak hierin de uisnippers lichtbruin. Bak het kerriepoeder 2 minuten mee. Voeg de goed uitgelekte vleesreepjes toe en bak deze op hoge warmtebron lichtbruin en gaar. Voeg de spruitjes toe en wok deze al omscheppend mee.
- Doe de rest van de marinade erbij. Roer wat vloeibare honing of donkerbruine basterd door de spruitjes.
- Proef!! Voeg naar smaak eventueel nog wat ketjap manis of sambal oelek toe.
- Serveer met de gele rijst.