Zomerse orzosalade met courgette feta en granaatappelpitjes

Zomerse orzosalade met courgette feta en granaatappelpitjes

Smulweb imageSmulweb

Deze zomerse orzosalade met courgette, feta en granaatappelpitjes laat je watertanden. De orzo, rucola, spinazie en natuurlijk de feta en de pitten zorgen voor de perfecte, smaakvolle combinatie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Granaatappelpitjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zomerse orzosalade met courgette feta en granaatappelpitjes op tafel.

  1. Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de orzo. Snijd de courgette in dunne halve plakken en hak de paranoten grof.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kokende water toe, breng op smaak met zout en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt. Spoel de orzo in een vergiet af onder stromend water.
  3. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de paranoten, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
  4. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verkruimel de feta. Meng in een saladekom de orzo met de courgette, het grootste deel van de spinazie-rucolamelange en de helft van de feta. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak van de overige spinazie-rucolamelange een bedje op de borden. Verdeel de orzosalade erover en garneer met de paranoten, granaat-appelpitten en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette