- 40 g Granaatappelpitjes
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Zomerse orzosalade met courgette feta en granaatappelpitjes op tafel.
- Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de orzo. Snijd de courgette in dunne halve plakken en hak de paranoten grof.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kokende water toe, breng op smaak met zout en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt. Spoel de orzo in een vergiet af onder stromend water.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de paranoten, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verkruimel de feta. Meng in een saladekom de orzo met de courgette, het grootste deel van de spinazie-rucolamelange en de helft van de feta. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
- Maak van de overige spinazie-rucolamelange een bedje op de borden. Verdeel de orzosalade erover en garneer met de paranoten, granaat-appelpitten en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.