Loempiataart

Loempiataart

Smulweb imageSmulweb

Probeer dit verrassende recept voor loempiataart, een heerlijke twist op de klassieke loempia. Laagjes knapperig deeg met een rijke vulling. Een makkelijk gerecht voor iedere dag van de week.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Loempiataart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes. Verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 eetlepel sojasaus. Bak de kip kort aan en voeg dan de groenten toe, gevolgd door nog 1 eetlepel sojasaus. Bak zo'n 4 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn, want hij gaart straks na in de oven.
  2. Neem een springvorm met een doorsnede van 24 cm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg vervolgens 6 vellen in de vorm om de randen te bedekken met de helft van elk vel over de rand van de vorm. Houd 1 vel achter en schep dan het groenten-kipmengsel in de springvorm.
  3. Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling. Klop de eieren met 1 eetlepel sojasaus en een snuf peper los en giet dit over de vulling. Verdeel het ei er goed doorheen.
  4. Leg dan het overgebleven filodeeg vel midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dicht is. Bestrijk de bovenkant licht met olie. Zet de taart laag in de oven en bak 'm in 45 minuten goudbruin. Houd 'm goed in de gaten want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat, kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
  5. Haal de loempiataart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een klein beetje sojasaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden Sauzen Bakken Filodeeg Taart