- 50 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Spruitjes schotel uit de oven op tafel.
- Snij de kapjes van de spruitjes, snij ze doormidden en kook de spruitjes totdat ze beetgaar zijn. Giet de spruitjes af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Zet de oven aan op 200 °C zodat hij kan voorverwarmen.
- Snipper de ui fijn, snij de knoflook klein (of gebruik straks een knoflookpers) en de champignons en wortels in blokjes.
- Bak de ui, knoflook, wortel en spekjes gaar in een ruime pan. Bak daarna de champignons ook nog even mee samen met de kruiden, bouillonblokje en het water.
- Klop ondertussen 2 eieren door de crème fraîche.
- Doe de spruitjes erbij in de pan en bak deze 2 minuten. Doe daarna alles in een ovenschaal en giet hier het crème fraîche/ei mengsel overheen.
- Strooi er wat geraspte kaas overheen en zet het 30 minuten in de oven.
- Serveer met wat knolselderijpuree erbij en eet smakelijk!