Orzo met pompoen verse dragon en pecannoten

Orzo met pompoen verse dragon en pecannoten

Smulweb imageSmulweb

Heb je al eens orzo geproefd? Deze Griekse deegvorm lijkt op rijst of pasta en is heerlijk in combinatie met pompoen, verse dragon en pecannoten. Garneer met extra vierge olijfolie om het af te maken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Orzo met pompoen verse dragon en pecannoten op tafel.

  1. Bereid de groentebouillon. Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Haal de dragon van de takjes en snijd fijn.
  2. Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten.
  3. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo en de helft van de dragon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8-10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen, voeg eventueel wat extra water toe. Schep in de laatste 4-6 minuten de pompoenblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de orzo over de borden en garneer met de pecannoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Kruiden Pompoen