- 1 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Orzo met pompoen verse dragon en pecannoten op tafel.
- Bereid de groentebouillon. Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Haal de dragon van de takjes en snijd fijn.
- Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten.
- Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo en de helft van de dragon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8-10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen, voeg eventueel wat extra water toe. Schep in de laatste 4-6 minuten de pompoenblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de orzo over de borden en garneer met de pecannoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.