Ovenschotel garam masala gehakt bloemkool prei kaassaus

Ovenschotel garam masala gehakt bloemkool prei kaassaus

Smulweb imageSmulweb

Kruidig en romig! De ovenschotel garam masala gehakt bloemkool prei kaassaus is een gerecht waar je geen genoeg van krijgt. Gehakt gecombineerd met bloemkool en prei, bedekt met aardappelpuree en kaassaus. Dit alles maakt een heerlijke maaltijd die gegarandeerd een succes is!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel garam masala gehakt bloemkool prei kaassaus op tafel.

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met wat zout gaar. Giet af en pureer met een stukje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een beetje melk toe.
  2. Snijd de ui fijn. Pel wat knoflook en pers uit bij het gehakt. Rul het gehakt aan in wat olie. Voeg de ui toe. Voeg ook de oregano toe. Kruid nu verder goed met de garam masala, peper en zout.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en stoom ze gaar. Was de prei. Snijd fijn. Blancheer en kruid met muskaatnoot, peper en zout.
  4. Maak de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer door elkaar. Voeg al roerend de melk toe tot de saus dikker wordt. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Zet het vuur af en voeg de kaas toe. Roer door tot kaas gesmolten is en de saus lekker smaakt.
  5. Doe het gehakt in een ovenschotel. Leg er de prei en bloemkool op. Bedek met de puree. Eindig met de kaassaus en strooi er een restje verse kaas over.
  6. Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven op 180 graden. Bak nog even 20 minuten en geef hem een tik onder de grill tot je een mooi krokant korstje krijgt.
  7. Warm serveren, eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Kruiden Bloemkool ovenschotel