Surinaamse bara

Surinaamse bara

Smulweb imageSmulweb

Surinaamse bara is een geliefd tussendoortje in de Surinaamse keuken en wordt vaak vergeleken met een hartige donut. Deze zachte, licht kruidige en gefrituurde lekkernij, maak je met deeg van onder andere een soort zwarte linzen. Wij maken dit recept met spliterwten.

120 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Surinaamse bara op tafel.

  1. Week de spliterwten een dag van tevoren in koud water. Rol de blaadjes spinazie in een bundeltje en snijd in hele dunne reepjes. Maal de geweekte erwten, knoflook en peper (zonder zaadlijsten) helemaal fijn in een blender. Voeg eventueel een beetje water toe om het proces op gang te brengen.
  2. Doe de bloem, gist, komijn en zout in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Voeg het spliterwten mengsel en 200 ml water toe. Meng goed tot er een samenhangend deegje ontstaat. Het deeg moet niet te nat, maar ook niet te droog zijn. Laat het deeg afgedekt 2-3 uur rijzen.
  3. Verhit dan een flinke laag olie in een pan op middelhoog vuur. Neem een bolletje van het deeg op een vochtige handpalm, druk het plat en maak een gaatje in het midden. Laat de bara vanaf je handpalm in de olie glijden en bak goudbruin. Laat de Surinaamse bara uitlekken op keukenpapier en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Broodjes