Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappelgratin met knoflook maar zonder room op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte of 200 graden hete lucht.
- Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in hele dunne plakjes. Als je de aardappelen wilt schillen, is dat geen probleem en kan dat ook heel goed.
- Roer peper, zout, knoflook, en tijm of oregano door de olijfolie in een grote kom.
- Schep de aardappelplakjes erdoor en zorg dat alle plakjes goed bedekt zijn.
- Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal.
- Schenk het restant olie dat nog in de kom zit ook over de aardappelplakjes.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de aardappelgratin voor ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. De aardappelen moeten dan al een beetje zacht zijn.
- Haal vervolgens het folie van de aardappelgratin en bak nogmaals in de oven voor ongeveer 30-40 minuten zonder het aluminiumfolie, totdat de aardappelen een lekkere goudbruine kleur hebben.