Boerenkaas aardappelgratin

Boerenkaas aardappelgratin

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke boerenkaas aardappelgratin. Snijd de aardappelen in plakjes, stapel ze op met ui, knoflook, tijm, peper en zout en giet er slagroom en kaas over. Bak in 40 minuten goudbruin in de oven. De perfecte aanvulling bij elke maaltijd!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Boerenkaas aardappelgratin op tafel.

  1. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  2. Snijd de aardappelen in plakjes.
  3. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in dunne halve ringen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Kook de aardappelplakjes een paar minuten tot ze net gaar zijn. Schep ze uit het kokende water op een platte schaal zodat ze makkelijk afkoelen.
  6. Bedek de bodem van de ovenschaal met aardappelschijfjes en uiringen. Verdeel de knoflook erover en bestrooi met peper en zout. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes en ui op zijn. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas.
  7. Strip de blaadjes van de tijmtakjes en hak ze fijn.
  8. Verdeel de boter er in kleine stukjes over.
  9. Strooi de tijm erover en bak de gratin in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en alles mooi bruin is gekleurd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin