- 1 tl Chilipoeder
- 8 Pitabroodjes
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Geroosterde kipshoarma uit de oven op tafel.
- Meng de olijfolie, zout, komijn, zwarte peper, paprika, kurkuma, rode chilipepers, kaneel en knoflook in een grote kom en mix goed door elkaar.
- Voeg de kip toe en zorg dat de kip volledig is bedekt door de marinade.
- Dek de kom af met plastic folie en marineer minstens een uur in de koelkast, liever een hele nacht.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Voeg de ui bij de kip en mix goed zodat de ui volledig is bedekt door de marinade.
- Doe de inhoud van de kom over in een ovenschaal en zorg dat de bodem geheel is bedekt.
- Bak de kip ca. 40-45 minuten tot het bruin en knapperig gebraden is. Zet het eventueel nog even onder de grill gedurende 3 minuten.
- Verwarm de wrap in de magnetron, bedek het met ijsbergsla, voeg de kip toe en schep er flink wat knoflooksaus op.