Maaltijdsoep met kip en kerrie

Maaltijdsoep met kip en kerrie

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke maaltijdsoep met kip en kerrie gevuld met wortel, selder en aardappelen is perfect om van te genieten bij een koud weer. Dien de soep op met naanbrood en bestrooi met fijngehakte koriander.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Maaltijdsoep met kip en kerrie op tafel.

  1. Snij de wortel in halve schijfjes, de aardappelen (geschild) in kleine blokjes en de selder in dunne plakjes.
  2. Snij de kipfilets in kleine blokjes.
  3. Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de kip en de spekreepjes in op een vrij hoog vuur.
  4. Voeg de groenten en het kerriepoeder bij het bruingebakken vlees, meng gedurende 2 minuten.
  5. Voeg 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes.
  6. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
  7. Neem de stoofpot van het vuur, laat 2 minuten rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen) en verwijder dan het papier.
  8. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout.
  9. Bestrooi met fijngehakte koriander en dien heel warm op met naanbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte