Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde asperges gevuld met ham en kaas, smeuïg en smaakvol! Geniet ook van de kruidige bieslook en peterselie in combinatie met de lekkere paneerlaag. Het plaatje is compleet wanneer er ook nog wat ei bij wordt geserveerd.

45 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op ca. 180°C (hetelucht).
  2. Schil en bereid de asperges volgens het basisrecept. Kook de eieren (niet te hard). Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes. Meng de kaas- en hamstukjes met bieslook en peterselie.
  3. Laat de asperges uitlekken op een theedoek. Beboter een ovenschaal (ca. 20x30cm). Leg om en om een laagje ham-kaasstukjes erin en dan een laagje asperges.
  4. Verdeel de geprakte hardgekookte eieren eroverheen en bestrooi met paneermeel. Het geheel licht aandrukken. Leg krullen boter erbovenop.
  5. Bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Asperges uit de oven Asperges met ham