Plaattaart met prei champignons pancetta en ei

Plaattaart met prei champignons pancetta en ei

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke plaattaart met prei, champignons en pancetta. Perfect voor een gemakkelijk diner! Met een bodem van bladerdeeg, mascarpone, prei, rode ui, champignons en knoflook. Bovenop eieren en Pancetta. De oregano maakt het helemaal af.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Plaattaart met prei champignons pancetta en ei op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat 6 plakjes bladerdeeg kort ontdooien.
  2. Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat. Zorg dat de randjes elkaar net overlappen, maak de onderste stukjes nat met wat water en plak de plakjes aan elkaar. Prik er met een vork wat gaatjes in.
  3. Smeer het bladerdeeg dun in met mascarpone. Snijd de prei in ringetjes en verdeel over de bodem.
  4. Snijd de rode ui in ringetjes en verdeel over de prei. Snijd de champignons in plakjes en strooi ook over de bodem.
  5. Pel de knoflookteentjes, hak fijn en strooi over de bodem. Kruid met peper en zout. Zet de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de bakplaat uit de oven maar laat de oven aan. Leg de plakjes pancetta erop en breek de eieren erboven, probeer de dooiers heel te houden.
  7. Hak een handje verse oregano fijn en strooi over de plaattaart.
  8. Zet de bakplaat nog 15 minuten in de oven totdat de eieren mooi gebakken zijn.
  9. Haal de plaattaart uit de oven en laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat.
  10. Strooi er tenslotte nog een klein beetje oregano over en snijd in stukken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Vlees Ei Taart Prei Paddenstoelen Plaattaart Champignons