- 1 Gele paprika
- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mexicaans eenpansgerecht op tafel.
- Breng het water samen met het bouillonblokje aan de kook.
- Maak de groenten schoon, giet de mais en zwarte bonen af en laat uitlekken. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij de paprika's in gelijkmatige stukken.
- Hak de ui en knoflook en verhit wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en paprika toe en roerbak 2 minuten.
- Voeg de kruiden, mais, vegetarisch gehakt en zwarte bonen toe, meng goed. Snij de lente-ui in gelijkmatige schuine ringen en voeg deze samen met de rijst toe.
- Meng goed en blus het geheel met de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes inkoken en roer regelmatig. Voeg water toe wanneer dit nodig is.
- Hak ondertussen de verse koriander fijn. Serveer daarna warm. Werk af met de fijngehakte koriander en geraspte kaas.