- 400 ml Appelsap
- 75 g Amaretti
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Feestelijke tiramisu appeltaart topper op je feestje op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 175 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand van de vorm niet in.
- Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een mespunt zout. Voeg beetje bij beetje 75 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Klop de eidooiers door het stijfgeklopte eiwit.
- Zeef het bakmeel en de maïzena en spatel dit voorzichtig door het ei. Verdeel het deeg over de bakvorm en bak in het midden van de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Breng de appels aan de kook met 300 ml appelsap en kook plm. 4 minuten. Laat de appels uitlekken in een zeef en vang het sap op.
- Roer ondertussen het puddingpoeder met 5 eetlepels appelsap en 50 gram suiker door elkaar. Breng het opgevangen sap aan de kook, voeg het puddingpoedermengsel toe en laat plm. 1 minuut zachtjes koken. Meng de appelstukjes erdoor en laat afkoelen.
- Mix de kwark en roomkaas met 2 zakjes vanillesuiker en 125 gram suiker door elkaar.
- Verkruimel de amarettini in een diepvrieszakje met behulp van een deegrol. Snijd de taartbodem 1x doormidden. Besprenkel beide bodems met 5 eetlepels appelsap en 5 eetlepels amaretto.
- Verdeel 1 cm van de kwark/roommengsel over de onderste bodem. Verdeel hierop de appelcompôte en strijk glad. Verdeel 2/3 van de rest van de kwark/roommassa over de appelcompôte. Leg de bovenste deeglaag erop en bestrijk de taart met de resterende kwark/roommassa.
- Schil en snijd de overgebleven appel in plakjes en besprenkel met citroensap. Versier de taart met de stukjes amarettini en de appelschijfjes.