Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Smulweb imageSmulweb

De beste traditionele Hongaarse goulash! Mals vlees, smaakvolle groenten, paprika poeder en een glaasje wijn. Maak het geheel compleet door het te serveren met brood of aardappelpuree.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hongaarse goulash op tafel.

  1. Snijd het vlees in stukken en wentel het door bloem. Verhit boter in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur al omscheppend rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Bak de spekreepjes zachtjes mee gedurende 2 minuten.
  2. Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken. Voeg de ui, knoflook en paprika toe aan het vlees en bak alles gedurende 2 minuten. Strooi het paprikapoeder eroverheen en bak nog eens 2 minuten zachtjes mee.
  3. Los het bouillontablet op in 2 dl heet water. Schenk de tomatenblokjes, wijn en bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt gedurende ongeveer 2 uur zachtjes sudderen op een vlamverdeler.
  4. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Maak de sperziebonen schoon, was ze en snijd ze in drieën. Voeg de aardappelblokjes en sperziebonen toe aan de goulash en laat het gerecht nog ongeveer 45 minuten zachtjes gaar smoren. Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje