Top bitterkoekjesbavarois(pudding) met een caramel-roomsaus

Top bitterkoekjesbavarois(pudding) met een caramel-roomsaus

Smulweb imageSmulweb

Perfect nagerecht? Maak deze top bitterkoekjesbavarois (pudding) met een zalige caramel-roomsaus. Amandelspijs, gelatine, slagroom, suiker, eierdooiers, melk, Amaretto en vanillestokjes zorgen voor een verleidelijk en zoet geheel, geserveerd met een homemade caramel-roomsaus. Smullen!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Top bitterkoekjesbavarois(pudding) met een caramel-roomsaus op tafel.

  1. Laat gelatine weken in koud water (ca. 5 minuten). Breng 1 ? dl melk en 1 dl slagroom met een vanillestokje en amandelspijs aan de kook en laat het 5 minuten staan. Verwijder vanillestokjes. Los de gelatine op in het warme mengsel en laat het afkoelen.
  2. Week bitterkoekjes ongeveer 15 minuten in de Amaretto, terwijl je ze regelmatig omroert. Maak de koekjes zo fijn mogelijk.
  3. Klop 2 ? dl slagroom stijf en spatel deze samen met de koekkruimels door het mengsel van gelatine.
  4. Verwarm in een koekenpan op zacht vuur 100 gram suiker en ? dl water en verhit dit totdat de suiker lichtbruin is gekarameliseerd. Blus de karamel van het vuur met 1 dl melk en 1 ? dl slagroom. Het mengsel zal nu gaan klonteren, maar lost bij roeren zo weer op.
  5. Klop de eierdooiers los en roer er een beetje warme saus doorheen. Haal het mengsel van het vuur en roer het door de warme saus.
  6. Je kunt de saus zowel warm als koud serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Sauzen Kruiden