Chocolade-notencake

Chocolade-notencake

Smulweb imageSmulweb

Een cake met het romige van chocolade en het krokante van hazelnoot. Deze chocolade-notencake is heerlijk bij de koffie of gewoon lekker als tussendoortje.

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolade-notencake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 185C.
  2. Vet een cakevorm in en bestuif deze dun met bloem.
  3. Klop de boter met de basterdsuiker luchtig en wit. Klop er een voor een de eieren door.
  4. Zeef er de bloem en het bakpoeder boven en spatel dit er vlug en luchtig door.
  5. Schep door 1/3 deel beslag de gemalen hazelnoten en zure room. Roer de cacao glad met de rum en schep dit door de rest van het beslag.
  6. Schep eerst het chocoladebeslag en dan het notenbeslag in de vorm. Haal voor het marmereffect een vork met een zigzagbeweging door het beslag.
  7. Bak de cake in 50-60 minuten gaar. Om te controleren of de cake gaar is, steek je een satéprikker in de cake. Als deze er droog (zonder dat er iets aan de prikker blijft hangen) eruit komt, is de cake gaar.
  8. Laat de cake 1 minuut in de vorm rusten en stort de cake daarna op een rooster om af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake